Perussuomalaiset ”tavallisen kansalaisen” asialla

”Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu.” 

http://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/arvomaailmamme/

Perussuomalaiset ovat yrittäneet profiloitua työväkeä puolustavaksi, suoraselkäiseksi ja luotettavaksi puolueeksi. Perussuomalaisten piti tarjota tavallisille kansalaisille vaihtoehtoja politiikassa. Perussuomalaisten piti ymmärtää tavallisen kansalaisen tarpeita politiikassa, mutta kuinkas sitten kävikään. Tässä on hiukan listaa siitä, miten perussuomalaiset sitten ovat käytännössä puolustaneet esimerkiksi työväkeä politiikassa:

”-Perussuomalaiset vastustivat työntekijöiden lomaoikeuden parantamista. Yli puolet salissa olleista äänesti parannusta vastaan: http://kariuotila.fi/blogi/2013/04/04/156

-Olli Immonen vaatii kovempia rangaistuksia ”laittomista lakoista”:http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132118-laittomien-lakkojen-sakkorangaistuksia-kovennettava

-Porin Perussuomalaiset vaativat Porin sataman henkilöstön lomautuksia:http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_halusivat_lomautuksia_porin_satamassa/6649793

-20.5.2013 Vantaan valtuustossa perussuomalaiset vaativat työntekijöiden kesälomien lyhentämistä.

-Teuvo Hakkaraisen ja 30 muun Perussuomalaisen kansanedustajan allekirjoittama lakialoite nuorten pakkotyöllistämisestä:http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2898045/perussuomalaisten-30-kansanedustajaa-laittaisi-nuoret-pakkotyohon

-Viime marraskuussa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden muodostama Täysmuutos-ryhmä julkisti tavoitteensa leikata ikääntyneiden työntekijöiden palkkoja.

-Vuoden alussa julkisuuteen tulleessa Sampo Terhon ja PS:n puoluetoimiston työryhmän paperissa esitettiin puolestaan leikkauksia irtisanomissuojaan ja pakkotyötä työttömiksi joutuneille.”

Listan laatimisesta kiitos Justus Mollbergille sekä Facebookille, josta postauksen aikanaan löysin. 

Perussuomalaisten toiminnassa duunarin puolustaminen ei siis juurikaan ehdotuksissa, lakialoitteissa tai äänestyspäätöksissä näy. Nuoret ilmaiseksi töihin, ja ikääntyneiden palkat alas. Myöskään tasa-arvoa perussuomalaisten ehdotuksista on vaikea löytää. Työttömät ovat ilmeisesti monen perussuomalaisen mielestä työttömiä huvikseen, ja nuorten syrjäytyminenkin johtuu vain siitä, että kotona ei ole kasvatettu työnteon arvostukseen.

http://timomaliniemi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148791-vapaa-kasvatus-on-suurin-syy-nuorten-syrjaytymiseen

Toki tämänkin blogikirjoituksen lopussa mainitaan, että kirjoittajaa kohtaan olisi pitänyt olla kannustavampi eli ei se systeemikään ihan aina aukottomasti toimi, mutta pääasiassa työttömät ja syrjäytyneet ovat kuitenkin vain laiskoja ja esittävät ”vähän masentuneita”, jotta ei tarvitsisi tehdä töitä. Voi kiitos Timo Maliniemi, masennusta kohtaan ei tarpeeksi olekaan ennakkoluuloja jo entisestään. Täytyyhän niitä kunnon perussuomalaisen käydä näpyttelemässä nettiin vähän lisää.

Perussuomalaiset ovat myös siitä hassu ryhmä, että he harvoin käyttävät sanoja; minä uskon, voisi olla että, tämä on mahdollista. Yleensä jokainen mutu näpytellään nettiin hetimmiten silkkana totuutena. Perussuomalainen ei itse välitä koskaan todistaa mitään, vaan he siirtävät kätevästi todistustaakan aina toiselle osapuolelle. Usein esimerkiksi perussuomalaisten kirjoituksissa ei näe edes minkään sortin lähdeviitteitä. Eikä se toisen osapuolen todistelukaan tosin heidän kantaansa muuta. Mikään todiste ei näet ole koskaan riittävä. Jos sanon, että minulla on kaksi kättä ja näytän ne perussuomalaiselle, niin hän luultavasti kysyy; ”Miten niin sinulla on kaksi kättä? Jos kävelen kolme askelta vasemmalle, niin näen vain yhden!” Perussuomalaiset katsovat asioita tiukasti vain sieltä näkökulmasta, joka on heidän omille näkemyksilleen edullinen.

Perussuomalainenhan ei koskaan valehtele, sehän on selvää. Hän harjoittaa kyllä sarkasmia ja huumoria, joilla mahdolliset väärinymmärrykset voidaan aina selittää. Kuka tietää, ehkä tavallisen kansan äänitorvena toimiminen on kokonaisuudessaan ollut suuri huumorin riemuvoitto, joka meidän tavallisten tallaajien olisi vain pitänyt tajuta.

Itseäni kummastuttaa juurikin se, että puhutaan toista ja toimitaan toisin. Myöskin se, että selkeät ja yksiselitteiset faktat eivät vain mene jakeluun, hämmästyttää. Perussuomalaiset eivät ole kunnostautuneet vaalilupaustensa pitämisessä yhtään muita paremmin.* Harmillista on, että suuren kansanosan poliittinen muisti tuntuu olevan melko lyhyt. Perussuomalaisten suoraselkäisyyttä näet edelleen kompataan suurin sanoin. Tosin yhtä perussuomalaisten ryhmää Soinin johtamispolitiikka ei ole miellyttänyt, ja se on perussuomalaisten äärioikeistolainen siipi. Hajoaako perussuomalaisten populistinen kansankosiskelu-yritys omaan mahdottomuuteensa jää nähtäväksi. Suotavaa kuitenkin olisi ihan jokaisen poliitikon kohdalla muistaa seuraavissa vaaleissa, mitä se oma edustaja lupasi edustaa, ja mitä hän äänesti ja ehdotti. Jokaisen poliitikon olisi myös suotavaa ajatella, että kannattaisiko vaalien aikaan rehellisesti kertoa ne ihan omat mielipiteensä, ettei tarvitse sitten myöhemmin selitellä jokaista äänestyspäätöstään.

*Selvennettäköön vielä omaa kantaani vaalilupauksiin. Kaikkia mitä on luvannut ajaa ei välttämättä tietenkään saa läpi, eikä yleensä saakaan, mutta lupauksensa mukaisesti pitäisi sentään luottamustoimessa toimia ja äänestää. 

 

Kunnatkuntoonmainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *