Paska retki

Sanovat aina, että älä ruoki trollia, mutta olisi suorastaan epäinhimillistä näännyttää trolli nälkään, joten annan mennä. Milloin paskantamisesta tuli taitolaji? Mielestäni on korkea aika aloittaa keskustelu siitä, miten pitkälle rumasti sanottuna huomiohuoraaminen voidaan viedä? Mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään sen 15 minuutin eteen? Koko Suomi tuntee nyt Vappu Kaarenojan ja Aurora Rämön naisina, jotka osaavat vääntää paskaa bussissa housuihinsa, ja istua matkan ajan ulosteensa päällä.

Vappu ja Aurora saivat varttinsa julkisuudessa. He pääsivät julkiksiksi. Tarina ei kerro ovatko he nyt tyytyväisiä tai onnellisia. Oliko tämä nyt sitä, mitä he elämältään halusivat? Provosointia? Taidetta? Journalismia? Vitsi? Millainen ihminen haluaa tulla muistetuksi siitä, että hän paskansi housunsa bussissa ja vietti matkan istuen ulosteensa päällä? Ymmärrän toki, jos jolla kulla on ulostefetissi, mutta sen toteuttaminen ei kuulu julkiselle paikalle. Nyt koko Suomi miettii oliko kakka oikeaa vai ei. Vappu Kaarenoja, 25-vuotta, on jopa kertoillut siitä, että hänellä oli vaikeuksia saada kakkaa tulemaan housuun. Aurora Rämöllä sen sijaan tavara rusahti heti pakettiin, ja hän pääsi ensimmäisenä testaamaan kakan päällä istumisen iloja hytkyvässä bussissa. Kyllähän reportaasi ulosteesta housuissa on Ylioppilaslehden 100-vuotiaan taipaleen juhlistamista parhaimmillaan.

Mietin, että ovatko naisparat tajunneet mitä he ovat oikeasti tekemässä? Olemmeko todellakin siinä tilanteessa, että tärkeintä on nähdä se oma pärstä lehden kannessa? Ehkä koko kakka-episodi tehtiinkin kännissä ja läpällä. Nämä vakioselityksethän ovat tunnettuja paremmissakin piireissä, ja niiden avulla voisi saada vielä vähän lisää itseään esille. Kun peiton heiluttelu tai känniraivarit tv:ssä eivät ehkä ole enää tarpeeksi sykähdyttäviä, niin ehkä ulostaminen housuihinsa bussissa voisi toimia. Toivottavasti tällainen sairaaloinen huomiohakuisuus erotetaan oikeasti journalismista. Kuinka alas ihminen on valmis vetämään oman ihmisarvonsa pelkän julkisuuden vuoksi? Toiset ovat pitäneet negatiivisena sitä, että asiasta ylipäänsä keskustellaan, koska tempauksella tavoiteltiin huomiota. Yleensä sotkemisella on tapana saada ainakin negatiivista huomiota laskun muodossa. Vai ehkä laskujen lähettäminenkin pitää lopettaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *